Een avond klassieke muziek met Radio Holland

Geachte relatie,

Het is ons een genoegen om u en uw partner uit te nodigen voor een bijzondere avond in het Concertgebouw te Amsterdam.

U weet wellicht dat wij al vele jaren het Nederlands Philharmonisch Orkest steunen. U bent van harte welkom en u kunt kiezen uit twee ontvangstdata, meer informatie over deze concerten vindt u hieronder. Het programma start om 18.00 en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Er wordt gezorgd voor een dinerbuffet, een parkeerplek naast het concertgebouw en uiteraard plaatsen in de zaal. Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

 

Erik van der Noordaa
CEO Radio Holland Group

 

 

 

Concert op maandag 3 februari

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Albrecht, chef-dirigent en Christian Tetzlaff, viool.

PROGRAMMA

Beethoven — Vioolconcert in D
R. Strauss — Sinfonia Domestica

Een concert met twee grootse werken. Beroemd en geliefd is Beethovens Vioolconcert, gespeeld door meesterviolist Christian Tetzlaff. Minder bekend maar even enerverend is de weelderige Sinfonia Domestica van Richard Strauss.

Tetzlaff speelt Beethoven

Bijna 300 keer speelde Christian Tetzlaff het Vioolconcert van Beethoven. ‘Perfecter kan men dit concert niet spelen’, constateerde de Duitse pers over dit beroemdste vioolconcert aller tijden. Zelf noemt Tetzlaff het ‘een groot deel van mijzelf’. In dit virtuoze, maar ook uitgesproken intieme concert, legt de van karakter zo onbehouwen Beethoven zijn innerlijke emoties bloot en neemt hij je mee naar de gevoelige mens die hij eigenlijk was.

Concert op maandag 6 april

Nederlands Kamerorkest met klarinettist Rick Huls en muzikaal leider Gordan Nikolić

PROGRAMMA

Kraus — Ouverture in d
Mozart — Klarinetconcert
Brahms — Strijksextet nr. 2

Mozarts Klarinetconcert

Een Mozartiaans drieluik in dit programma van het Nederlands Kamerorkest met klarinettist Rick Huls en muzikaal leider Gordan Nikolić. Met werk van de Zweedse Mozart, de echte Mozart en Brahms, groot bewonderaar van Mozart.

Rick Huls speelt het Klarinetconcert van Mozart

Van Mozart hoort u zijn alom geliefde Klarinetconcert. De componist schreef het voor Anton Stadler, virtuoos van het eerste uur op dit toen nog vrij nieuwe instrument. Voor de solist van vanavond blijft het orkest dicht bij huis, en terecht. Want als geen ander kan Rick Huls, al jarenlang soloklarinettist van het orkest, dit overbekende meesterwerk te midden van zijn collega’s vertolken.

Gordan Nikolić met het Sextet van Brahms

Gordan Nikolić leidt het orkest in het Tweede Strijksextet van Brahms. Daarin toont deze meesterlijk hoe hij de romantische erfenis van Mozart in ere houdt. Die romantiek komt nog sterker naar voren als je beseft dat hij in dit gevoelige werk terugkijkt op zijn verloren liefde Agathe. Kraus was een tijdgenoot van Mozart, en in Zweden een bekend componist. De statig sombere stijl van zijn Ouverture in d, waarmee het concert opent, bewijst zijn grote kunde.

R.S.V.P.

Gaarne uw gegevens hieronder invullen en uw voorkeursdatum aangeven.

U ontvangt een bevestiging en meer informatie ruim voor de concertdatum. Voor een parkeerkaart wordt gezorgd!

Wij verzoeken u vriendelijk deze uitnodiging niet zonder overleg met ons door te geven aan andere personen, hartelijk dank.


 

 

 

Always there. Everywhere.